Info til nye pasienter

Timebestilling

Når du bestiller time hos oss, spør vi om hva det gjelder. Det kan være at du ønsker en rutinekontroll, eller at du har smerter eller har mistet en fylling. Ved akutte problemer prøver vi å finne time til deg så fort som mulig.

Helseopplysninger

Til første konsultasjon ber vi deg komme litt før timeavtalen slik at du kan fylle ut et skjema med personalia og helseopplysninger.  Dersom du går på faste medisiner, er det lurt å ta med medikamentlisten. Tann-/munnhelsen har en nær sammenheng med generell helse, og derfor er det viktig for oss å få nøyaktige opplysninger om medisinbruk, sykdommer osv. Noen sykdommer kan gi rett til trygderefusjon ved tannbehandling, så det er viktig at vi får så nøyaktige opplysninger som mulig.

Førstegangs rutinekontroll

Ved en førstegangs rutinekontroll brukes tiden til å bli kjent med deg og dine tenner. Det gjøres en undersøkelse av munn og tenner og det tas nødvendige røntgenbilder. Eventuelt utføres en enkel tannrens. Hvis det er behov for behandling, avtales ny tid for dette.

Pasientinformasjon

Hvis det er behov for behandling vil vi gi deg informasjon om dette ved å vise røntgenbilder, kliniske bilder eller annet informasjonsmateriale som kan forklare hva problemet og behandlingen går ut på.

Behandlingsplan og kostnadsoverslag

Enten du har et lite eller stort behandlingsbehov, lager vi en behandlingsplan med kostnadsoverslag. Ved mindre behandlinger blir det gjerne gitt et muntlig overslag, ved større behandlinger blir det gitt skriftlig. Overslaget angir omtrent hva kostnaden vil bli totalt. Et behandlingsbehov/-omfang kan ofte være vanskelig å fastslå i detalj før behandlingen starter, men vi ønsker å gi deg et så nøyaktig bilde som mulig av hva kostnadene vil bli.

Betalingsrutiner

Vi tar i mot betaling med kort eller kontant, og vi tar i mot betaling etter hvert besøk dersom annet ikke er avtalt på forhånd.

Avbestilling av time

Avbestilling av time må skje senest 24 timer i forveien. Timer som avbestilles for sent, eller hvis du ikke møter til timen, blir belastet i henhold til prislisten.